Factuur Maken Overzicht van de Online Facturatie Programma's

Wat is de ICP aangifte?

euWanneer je als bedrijf zaken doet met bedrijven in het buiteland (binnen de EU) krijg je te maken met Opgaaf Intracommunautaire Prestaties (ICP Aangifte). Tot januari 2010 was deze aangifte nog bekend als ICL (intracommunautaire leveringen). Het verschil is dat vanaf 2010 niet alleen leveringen naar, maar ook diensten voor bedrijven in de EU opgegeven moeten worden.

Wanneer ICP?

Wanneer ben je als ondernemer verplicht om de aangifte ICP in te vullen? Eigenlijk staat het hierboven al: wanneer je diensten of goederen exporteert aan een bedrijf buiten Nederland, maar binnen de EU. Er zijn een aantal uitzonderingen die niet opgegeven hoeven te worden, o.a. diensten die betrekking hebben op onroerend goed, personenvervoer, diensten van restaurants en catering, verhuur van een auto en/of schip. Meer info over de uitzonderingen lees je in de folder van de Belastingdienst over de ICP.

Tijdvlak

Wanneer je de ICP opgave moet doen hangt af van uw situatie. Wanneer u voor meer dan 100.000 euro per kwartaal aan goederen levert per kwartaal dan moet u per maand aangifte doen. Bij een lager bedrag mag de aangifte per kwartaal. Voor geleverde diensten geldt altijd dat de ICP aangifte per kwartaal mag. Ook hiervoor leest u meer in de folder van de belastingdienst. let op, je krijgt geen bericht dat je de aangifte moet invullen, zoals bij de btw aangifte.

Controle BTW Nummers

Het is belangrijk dat u een correct btw nummer hebt van het bedrijf waarmee u zaken doet. Meer over het controleren van BTW nummers leest u hier.


No Comments Yet


There are no comments yet. You could be the first!

Leave a Comment